برساق چیست؟

طرز تهیه برساق

برساق از نان های سنتی استان های لرستان،کرمانشاه،ایلام و همدان و هم چنین شهر های لک نشینی مانند بیجار،صحنه،بدره و دلفان است.

ترکیب اصلی این نان محلی بسیار خوشمزه آرد،شکر،تخم مرغ،روغن،نمک و زردچوبه است.در زبان ترکی سنقری آن را «پیشیک» می نامند.

در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا شما را با روش از طرز تهیه برساق در استان های مختلف آشنا کنیم.

طرز تهیه برساق محلی

مواد لازم :

آرد : 500 گرم

شکر : 100 گرم

شیر : 1 لیوان

تخم مرغ : 1 عدد

رازیانه : ½ قاشق سوپخوری

روغن سرخ کردنی : به مقدار لازم

دارچین : 2 قاشق سوپخوری

هل ساییده : 1 قاشق مربا خوری

گلاب : 1 قاشق مربا خوری

گردو خرد شده : ½ لیوان

شکر : 1 لیوان

آرد،نمک،رازیانه و شکر را در ابتدا باید با یک دیگر ترکیب کنید.سپس تخم مرغ،شیر و زعفران دم کرده را به آن ها اضافه و خمیر به دست آمده را به خوبی ورز دهید تا زمانی که خمیر به دستتان نچسبد.

سپس باید مواد لازم برای تهیه مواد داخل نان را آماده کنید.برای اینکار گردو،هل،دارچین و گلاب را با یکدیگر ترکیب کنید و کنار بگذارید.

خمیر ها که آماده شدند آن ها را با وردنه نازک کنید و سپس با قالب دایره ای شکل ( می توانید از سر لیوان استفاده کنید ) آن ها را قالب بزنید.

با قاشق از موادی که برای داخل نان درست کرده بوده اید را برداشته و در وسط خمیر های دایره ای شکل قرار دهید و سپس خمیر ها را ببندید.

مقداری روغن در ظرفی ریخته وروی حرارت قرار دهید تا داغ شود.

نان ها را در روغن داغ سرخ کنید و بر روی یک پارچه تمیز یا حوله یک بار مصرف قرار دهید تا روغن آن گرفته شود.

برساق های شما آماده خوردن است.